homeward bound, I wish I was


strike another match, go start anew. and its all over now, baby blue.

we sure are cute for two ugly people. <3

when routine bites hard, and ambitions are running low, and resistment runs high, but emotions wont grow.

Såhär ser det ut när man kommer in i mitt rum.
Rakt fram står en konstig industriell vagn jag hittat på gatan. Mitt golv är helt fantastiskt. Typ det bästa jag äger efter min fåtölj.
Gitarren är min pappas. Jag hinner eller orkar aldrig spela tyvärr. Väskorna är mina skolväskor. Min kånken heter Galatea. Ballongen är bara random.
På vagnen trängs en magisk skål från Ittala som skiftar mellan grönt och rosa rött beroende på ljus. Miniparfymerna från YSL köpte jag på taxfreen i Paris. Jag hade inte shoppat något så jag tröstshoppade. Bra köp, de är jättefina och luktar underbart.
Mittemot min säng har jag två trälådor som senare ska upp på väggen, någonstans någon gång. Spegeln har vi haft så länge jag kan minnas.
I lådorna har jag konstiga saker som Yellow Book - Manhattan från 2001. En etch a sketch och en analog kamera. Och lite annat.
På lådan står också en så himla fin lampa jag fick av min mamma i julklapp. Det är Take från Kartell för er som undrar. Asken är en Ladurée, fylld av hemligheter. Eller inte. Ett USB minne, tror jag. Där bak skymtar ni en ekorre i keramik som jag fick i julklapp när jag var tolv eller elva eller något sånt. Sjukt random. Under står en polaroid från Abercrombie & Fitch som jag och P tog i Milano på höstlovet. Enda bilden vi har, i stort sett.
Hörnfönstret är fint och så. Men lite halvjobbigt att ha uppet på vid gavel, tyvärr. Tapetvåden från Fornasetti var en impulsgrej jag gjorde när mamma renoverade hallen.
Sen har jag min fina golvlampa bredvid sängen. Min kärlek har sannerligen inte falnat för den. Så himla glad att jag har den. Köpte den på auktion, den är från 40-talet tror jag.
Över min säng har jag krokar, där det hängde en ljusslinga. Min ambition är att köpa en ny. Sålänge hänger två av mina gamla tävlingsklänningar lite nostalgiskt och två söta tavlor jag har planer på att hänga upp någon annanstans, senare.
Så fina.
Här har ni min fåtölj. Jag köpte den på en auktion också. Det är en Karin som Bruno Mathsson formgivit för Dux. Typ det finaste jag äger. I den sitter en unicorn som heter Schampo. jag tyckte det var självklart när jag var typ åtta.
Kelimmattan är också jättefin. Det är synd att den hamnar lite i skymundan i mitt rum. Men den ska få en gloryspot när jag flyttar hemifrån som kompensation.
I mitt fönster har jag en fin porslinsburk från rörstrand. Vi har haft den sen jag var liten, minns att jag älskade den då. När jag blev lite äldre fick jag den. Nu har jag hemligheter i den. Snäckan som ligger i min kruka har jag hittat i Sverige, det ni! Och så älskar jag julstjärnor. Så fina. Boken är Lasse Åberg. Köpte den när jag var tretton. Har inte tittat i den på jättelänge. Det är synd.
Och så ser jag kungliga biblioteket från mitt fönster! Bara lite, men ändå!

Nu ska jag ta helg. Puss.

if I could have a second skin Id propably dress up in you

Ett par random bilder. I brist på tid och ork till att fota och redigera.
+ jag har valt mina valbara kurser idag!
- jag måste skriva en uppsats i biologi till på fredag och känner mig extremt ovillig att göra det.


... och ett stort, fint, underbart grattis till bästaste P som fyller 17.

Im glad to see you. I had a funny dream and you were wearing funny shoes.

1, 2 paulina har klippt mig. 3 googla sveriges fjärilar.

hei.
jag har äntligen köpt en kamera så jag ska nog börja uppdatera lite igen, om någon undrade vad som hänt. ska fortsätta på årsresumen också. måste bara hitta bilder från resten av året. något annat ni vill se/höra om? bryr ni er? finns det ens någon kvar där ute?

RSS 2.0